Økologisk kjøtt

Økologisk Anguskjøtt

 

Aberdeen Angus er en rase som er verdenskjent for god kjøttkvalitet. Spesielt utmerker det seg på mørhet og ved marmorering som gjør kjøttet ekstra saftig. Gjennom økologisk produksjon produseres kjøttet så miljøvennlig og etisk riktig som mulig. Les mer om økologisk produksjon i egen artikkel.

 

Ingen av våre kjøttprodukter tilsettes vann eller salt. Dette gjør at mange opplever kjøttet som mer smakfullt og drøyere enn vanlig.

 

Dyrene slaktes hos Nortura Gilde. Slaktene sendes til Solør viltforedling i Åsnes. De mørner, deler opp og pakker kjøttet. All kjøtthandtering skjer hos profesjonelle aktører med godkjenning fra Mattilsynet.

 

Vi selger kjøtt direkte til forbrukere. Det er mulig å bestille kvarte - eller halve dyr. Det er unge dyr vi selger på denne måten. En kvartdel vil være halvparten av alle stykningdelene fra et halvt dyr. Vi kan dessverre ikke tilby mindre kvantum enn kvartdeler. Blir dette mye anbefaler vi å gjøre som flere av våre kunder - del en kvartdel med noen venner.

 

Prisen beregnes ut fra slaktevekt (dvs. vekta på skråtten uten hode, skinn og innvoller - før oppdeling). Slaktevekt for en kvart del vil ligge på ca. 50 - 70 kg. En del av dette vil være bein og avskjær.

 

Kjøttet vakumpakkes i passende porsjoner og merkes med vekt og navn på stykningsdel. Karbonadedeigen pakkes i 500 g. pakker.

 

Oppdelingen tilpasses kundens ønsker. Oppgi ved bestilling hvordan kjøttet ønskes oppdelt. Noen kunder ønsker suppekjøtt mens andre prioriterer å ta dette med i karbonadedeigen. Oppgi om det er ønskelig å få med kraftbein.

 

Pris kr. 125 pr. kg inkl. mva. og du betaler for antall kilo slaktevekt.

 

Prisen gjelder ved henting i Åsnes eller på gården. Vi kan bringe kjøtt til felles avtalt møtested i Oslo. Pris for levering på dør etter avtale.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Solgløtt Webdesign